Blinier med räksalsa

18.12.2014
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Blinier med räksalsa

Ingredienser

5 portioner
Deg
1 5 dl mjölk
2 25 g jäst
3 2 dl vetemjöl
4 1 dl bovetemjöl
5 2 ägg
6 1 tsk salt
Till stekning
1 smör
Räksalsa
1 180 g räkor
2 1 liten rödlök
3 2 msk kapris
4 3 msk hackad dill
5 citron, det rivna skalet
6 1 vitlöksklyfta
7 2 msk olivolja
8 nypa salt
9 nypa grovmalen svartpeppar

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 33 g 163 g
Protein 16 g 78 g
Fett 10 g 51 g
Kostfibrer 2 g 10 g
Energi kJ 1 200 6002
Energi kcal 287 1435

Obs! I beräkningen har inte medtagits: smör, kapris

Receptinformation

Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Katkaravut ja äyriäiset
Makuja maailmalta Venäläinen
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tina räkorna enligt anvisningen på förpackningen. Värm mjölken fingervarm, lös jästen i den. Vispa i mjölet och låt smeten jäsa en timme. Separera vitorna från gulorna. Tillsätt gulorna och saltet i smeten. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt skummet i smeten. Stek blinierna i smör på bägge sidorna i plätt- eller blinipanna. Lägg blinierna på ett värmt serveringsfat, täck dem med folie. Låt räkorna rinna av, lägg dem i en bunke. Skala och hacka löken och kaprisbären. Tillsätt dem, dillen, citronskalet och den rivna vitlöken med räkorna. Rör i olja och kryddor. Servera räksalsan till varma blinier.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5