Blåmusslor i purjolöks- och fänkålsgrädde

23.10.2018
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Blåmusslor i purjolöks- och fänkålsgrädde

De snabblagade blåmusslorna kommer ännu snabbare på bordet, om du använder en färdig blandning av purjolök och fänkål.

Ingredienser

4 portioner
1 1,5 kg blåmusslor
2 2 askar Leek & Fennel grönsaksblandning
3 2 msk smör
4 2,5 dl vitvin
5 1,5 tsk flingsalt
6 grovmalen svartpeppar
7 1 påse (0,5 g) saffran
8 1 burk (3,3 dl) vispgrädde
9 1 dl hackad bladpersilja

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 3 g 12 g
Protein 9 g 37 g
Fett 35 g 140 g
Kostfibrer 0 g 1 g
Energi kJ 1 676 6703
Energi kcal 400 1602

Obs! I beräkningen har inte medtagits: Leek & Fennel grönsaksblandning

Receptinformation

Ruokavalio Munaton, Sokeriton
Pääruoka-aine Katkaravut ja äyriäiset
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

  • Kolla att musselskalen är hela och slutna. Knacka alla öppnade musslor mot arbetsbänken. Ta vara på musslorna som sluter sig, och kasta resten.
  • Fräs och vänd grönsaksblandningen några minuter i smör i en kastrull.
  • Häll vinet i kastrullen, låt det koka upp. Tillsätt salt, peppar och saffran. Tillsätt musslorna och lägg på ett lock. Koka musslorna kraftigt ca 5 minuter, tills musslorna öppnas. Skaka kastrullen efter halva tiden.
  • Lägg upp musslor och grönsaker på tallrikarna med en hålslev. Kasta alla musslor som inte öppnat sig. Tillsätt grädde i kastrullen, koka upp. Häll det heta spadet över musslorna. Garnera med hackade örter. Servera med ljust bröd.
Text
Foto Reetta Pasanen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5