Blåbärspaj

28.6.2016
3 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Blåbärspaj

Mjuk bulldeg är den bästa degen för blåbärspaj. Färskost med vanilj förhöjer fyllningens smak. Receptet ger en plåtstor eller två mindre, runda pajer.

Ingredienser

8 portioner
1 2,5 dl mjölk
2 25 g (1/2 pkt) jäst eller 1 påse torrjäst
3 1 tsk salt
4 1 dl socker
5 0,5 ägg
6 7,5 dl vetemjöl
7 100 g bakningsmargarin
8 2 tsk malen kardemumma
Fyllning
1 8 dl blåbär
2 200 g färskost med vanilj
3 1 ägg
4 0,75 dl socker
Pensla med:
1 0,5 ägg
På den färdiga pajen
1 2 dl blåbär
2 florsocker

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 69 g 549 g
Protein 10 g 81 g
Fett 20 g 164 g
Kostfibrer 5 g 38 g
Energi kJ 2 109 16875
Energi kcal 504 4033

Obs! I beräkningen har inte medtagits: florsocker

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat
Makuja maailmalta Suomalainen
Ruokalajit Leivonnaiset

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept
Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5