Blåbärsbullar

21.7.2014
3 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Blåbärsbullar

Ingredienser

20 stycken
1 2,5 dl mjölk
2 25 g jäst
3 1 dl socker
4 2 tsk kardemumma
5 0,5 tsk salt
6 1 ägg
7 100 g margarin
8 8 dl vetemjöl
Pensla med:
1 1 ägg
Fyllning
1 5 dl blåbär
2 2 msk potatismjöl
3 3 msk socker

Näringsinnehåll

Stycken Recept
Kolhydrater 27 g 532 g
Protein 4 g 76 g
Fett 4 g 83 g
Kostfibrer 1 g 28 g
Energi kJ 671 13419
Energi kcal 160 3207

Receptinformation

Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat
Makuja maailmalta Suomalainen
Ruokalajit Leivonnaiset, Piknik

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Bildförsedda instruktioner

Blåbärsbullar

1. Lös jästen i fingervarm mjölk. Tillsätt sockret, kryddorna och ägget.

Blåbärsbullar

2. Rör i en del av mjölet och det mjuka fettet. Tillsätt resten av mjölet, arbeta degen. Täck degen, ställ den varmt och låt den jäsa till dubbel volym.

Blåbärsbullar

3. Arbeta degen fast på en mjölad arbetsbänk, forma den till en stång. Dela stången i ca 20 delar.

Blåbärsbullar

4. Rulla bitarna till bullar och låt dem jäsa under duk på bakplåtspapper på en plåt.

Blåbärsbullar

5. Tryck fördjupningar i bullarna med den mjölade bottnen av ett glas. Smörj bullarnas kanter med vispat ägg.

Blåbärsbullar

6. Rör blåbär och potatismjöl och fördela dem i fördjupningarna. Grädda bullarna i ugn på mittfalsen, 10–12 minuter i 225°C. Strö socker på de nygräddade bullarna.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5