Biffar av jordärtskocka

27.12.2016
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Biffar av jordärtskocka

Jordärtskocka är perfekt till goda och saftiga grönsaksbiffar.

Ingredienser

6 portioner
1 500 g jordärtskocka
2 500 g mjöliga potatisar
3 1 lök
4 1 msk olja
5 1,5 msk potatismjöl
6 1 dl riven parmesanost
7 0,5 citron, det rivna skalet
8 1 tsk salt
9 nypa grovmalen svartpeppar
Till stekning
1 olja

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 20 g 121 g
Protein 4 g 22 g
Fett 12 g 72 g
Kostfibrer 4 g 25 g
Energi kJ 858 5150
Energi kcal 205 1231
Provat recept

Instruktioner

Tvätta skockorna och potatisarna. Koka upp kokspadet; lägg i potatisarna och 5 minuter senare också skockorna. Koka dem färdiga. Pröva med en sticka om de är färdiga.

Skala potatisarna och riv dem grovt. Riv skockorna oskalade. Släng skalen som fastnar i rivjärnet.

Skala och hacka löken, fräs den i olja i en panna. Tillsätt löken i det rivna. Rör i potatismjölet. Låt massan svalna.

Tillsätt parmesanost, citronskal, salt och peppar i massan.

Forma massan till platta biffar med våta händer. Stek biffarna i olja på medelgod värm; vänd dem ett par gånger under stekningen.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5