Biffar av jordärtskocka

27.12.2016
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Biffar av jordärtskocka

Jordärtskocka är perfekt till goda och saftiga grönsaksbiffar.

Ingredienser

6 portioner
1 500 g jordärtskocka
2 500 g mjöliga potatisar
3 1 lök
4 1 msk olja
5 1,5 msk potatismjöl
6 1 dl riven parmesanost
7 0,5 citron, det rivna skalet
8 1 tsk salt
9 nypa grovmalen svartpeppar
Till stekning
1 olja

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 20 g 121 g
Protein 4 g 22 g
Fett 12 g 72 g
Kostfibrer 4 g 25 g
Energi kJ 858 5150
Energi kcal 205 1231

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton, Kasvis
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Pääruoat, Lisäkkeet

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tvätta skockorna och potatisarna. Koka upp kokspadet; lägg i potatisarna och 5 minuter senare också skockorna. Koka dem färdiga. Pröva med en sticka om de är färdiga.

Skala potatisarna och riv dem grovt. Riv skockorna oskalade. Släng skalen som fastnar i rivjärnet.

Skala och hacka löken, fräs den i olja i en panna. Tillsätt löken i det rivna. Rör i potatismjölet. Låt massan svalna.

Tillsätt parmesanost, citronskal, salt och peppar i massan.

Forma massan till platta biffar med våta händer. Stek biffarna i olja på medelgod värm; vänd dem ett par gånger under stekningen.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5