Biffar av Härkis och kikärt med körsbärssalsa

13.5.2018
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Biffar av Härkis och kikärt med körsbärssalsa

Blanda till sommarens bästa vegetariska biffar av Härkis och kikärter. Servera en enkel körsbärssalsa som tilltugg.

Ingredienser

4 portioner
1 1 paket (250 g) Härkis
2 1 burk (290 g) kikärter
3 1 dl vatten
4 0,5 dl ströbröd
5 1 lök
6 2 vitlöksklyftor
7 1 tsk rybsolja
8 2 msk tomatpuré
9 1 tsk spiskummin
10 1 tsk rökt paprikapulver
11 0,5 kruka koriander
12 1 tsk salt
13 0,25 tsk grovmalen svartpeppar
Körsbärssalsa
1 2 dl körsbär
2 2 dl rödlök
3 0,5 - 1 chili

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 25 g 99 g
Protein 8 g 33 g
Fett 3 g 11 g
Kostfibrer 6 g 22 g
Energi kJ 664 2657
Energi kcal 159 635

Obs! I beräkningen har inte medtagits: (250 g) Härkis

Receptinformation

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

  1. Börja med salsan: Klyv och kärna ur körsbären. Skala och hacka löken. Hacka chilifrukten. Blanda till salsan av alla ingredienserna.
  2. Lägg Härkis och kikärterna i en mixer. Kör till en jämn massa.
  3. Lägg ströbrödet att svälla i vattnet i en liten bunke.
  4. Skala och hacka löken och vitlöken. Fräs lökarna lätt i olja i en stekpanna. Tillsätt tomatpuré, spiskummin och rökt paprika. Hetta upp under omröring. Tillsätt blandningen i härkismassan. Tillsätt ströbrödet. Hacka koriandern Tillsätt koriander, salt och peppar i biffmassan, rör om.
  5. Forma 8 biffar av massan. Pensla biffarna med olja. Grilla biffarna ca 3 minuter på bägge sidorna på medelgod värme.
Text
Foto Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5