Biff med bearnaisesmör

20.2.2015
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Biff med bearnaisesmör

Ingredienser

4 portioner
1 500 g oxfilé
2 salt
3 svart peppar
4 en skvätt rybsolja och en klick smör
Kryddsmör
1 100 g mjukt smör
2 1 finhackad lök
3 2 hackade vitlöksklyftor
4 3 msk vitvinsvinäger
5 2 tsk dragon
6 3 msk hackad persilja
7 0,5 tsk rivet citronskal

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 1 g 3 g
Protein 27 g 108 g
Fett 26 g 102 g
Kostfibrer 0 g 1 g
Energi kJ 1 416 5666
Energi kcal 338 1354

Obs! I beräkningen har inte medtagits: en skvätt rybsolja och en klick smör

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton
Pääruoka-aine Naudanliha
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tillred kryddsmöret: Hacka löken och vitlöksklyftorna. Koka det hackade i vinäger tills vätskan har avdunstat, ställ att svalna. Rör alla ingredienserna i det mjuka smöret. Forma smöret till en stång med plastfilm, slå in det och ställ det i kylen.

Skär det rumstempererade köttet i biffar. Hetta upp fettblandningen i pannan tills smöret bryns. Stek biffarna på ena sidan, tills rödaktig köttsaft börjar sippra upp på ytan. Vänd biffarna, stek dem ett par minuter på andra sidan. Ställ pannan åt sidan, placera en skiva kryddsmör på varje biff. Låt biffarna vila några minuter under ett ark folie.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5