Bekväm morotslåda med fetaost

19.11.2017
3 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Bekväm morotslåda med fetaost

Laga en ny slags morotslåda av skivade morötter. Varva morot, fetaost, kvarg och rejält med finhackad mandel i formen.

Ingredienser

5 portioner
1 8 morötter (600–700 g)
2 1 l vatten
3 1 tsk salt
4 2 påsar (à 80 g) oskalad mandel
5 1 paket (200 g) fetaost
6 2 burkar (à 250 g) kvarg
7 2 msk olja
8 1 tsk gurkmeja
9 0,5 tsk torkad mynta
10 0,5 tsk pepparkakskrydda
11 0,5 tsk salt
12 0,5 dl mandelspån

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 14 g 71 g
Protein 26 g 128 g
Fett 34 g 172 g
Kostfibrer 6 g 32 g
Energi kJ 1 970 9851
Energi kcal 471 2354

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton, Kasvis
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Pääruoat, Lisäkkeet

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Skala morötterna och skiva dem. Koka dem 5 minuter i vatten smaksatt med salt.

Rosta mandlarna i torr panna, lägg dem på ett skärbräde och hacka dem med en kniv.

Smula fetaosten i en bunke. Rör kvarg, olja och kryddor i fetaosten.

Varva morötter, mandel och fetaostblandning i en ugnsform. Strö de hackade mandlarna på ytan.

Tillred i ugn, ca 30 minuter i 200 grader.


 

Text
Foto Panu Pälviä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5