BBQ-kryddade biffar av pulled havre

20.4.2017
1 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
BBQ-kryddade biffar av pulled havre

Den vegetariska versionen av grillad biff görs på pulled havre och kryddas med BBQ-sås. Grilla de saftiga och matiga biffarna eller stek dem i panna.

Ingredienser

8 stycken
1 250 g (250 g) pulled havre (smak: naturell)
2 2 rödbetor (ca 300 g)
3 1 lök
4 2 vitlöksklyftor
5 4 msk olja
6 1 burk (150 g) crème fraîche
7 2 dl ströbröd
8 5 msk vetemjöl
9 4 msk BBQ-sås
10 1 tsk rökt paprikapulver
11 1 tsk salt
12 0,5 tsk spiskummin
13 2 - 4 msk olja

Näringsinnehåll

Stycken Recept
Kolhydrater 16 g 128 g
Protein 3 g 21 g
Fett 19 g 152 g
Kostfibrer 2 g 12 g
Energi kJ 1 027 8213
Energi kcal 245 1963

Obs! I beräkningen har inte medtagits: (250 g) pulled havre (smak: naturell), vitlöksklyftor

Receptinformation

Ruokavalio Munaton, Kasvis
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Hacka pulled havre mycket fint med en kniv.

Skala och riv rödbetorna. Hacka löken och vitlöksklyftorna. Hetta upp 2 msk olja i en panna och fräs löken i 2 minuter. Tillsätt vitlöken och rödbetan, stek ytterligare 5 minuter.

Rör ströbrödet och vetemjölet i crème fraîche i en bunke. Tillsätt pulled havre och rödbets-och lökblandningen. Rör om väl, krydda och låt det hela stå 30 minuter.

Forma 8 täta biffar (diameter 10 cm, tjocklek 2 cm) med händerna. Pensla bägge sidorna av biffarna med olja. Tillred dem på grill, i murbottenpanna, i grillpanna eller i olja i stekpanna.

Text
Foto Mikko Hannula
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5