Batatsoppa med curry

21.2.2014
6 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Batatsoppa med curry

Ingredienser

4 portioner
1 1 medelstor batat
2 1 purjolök, den vita delen
3 1 msk riven ingefära
4 1,5 tsk currypulver
5 2 msk olja
6 6 dl vatten
7 1 hönsbuljongtärning
8 2 dl matlagningsgrädde
9 1 tsk salt
10 0,5 tsk grovmalen svartpeppar
Dessutom
1 hackad basilika

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 8 g 30 g
Protein 2 g 10 g
Fett 15 g 60 g
Kostfibrer 1 g 5 g
Energi kJ 740 2960
Energi kcal 177 707

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Pääruoat, Helpot & nopeat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Skala bataten och tärna den. Strimla purjolöken. Fräs batat, purjolök, ingefära och curry ett par minuter i olja i en kastrull. Tillsätt vattnet och buljongtärningen. Småkoka under lock ca 15 minuter. Purea det hela och häll tillbaka i kastrullen. Tillsätt matlagningsgrädden och spä soppan med vatten om den är för tjock. Koka upp, krydda med salt och peppar. Strö hackad basilika över. Servera gärna turkisk yoghurt att klicka på soppan.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5