Batatsallad med quinoa

21.9.2015
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Batatsallad med quinoa

Ingredienser

4 portioner
1 2 dl quinoa
2 6 dl vatten
3 1 grönsaksbuljongtärning
4 1 (800 g) batat
5 2 msk olivolja
6 0,5 dl torkade tranbär
7 50 g rucola
Honungsvinägrett med mynta
1 2 msk citronsaft
2 1 msk olivolja
3 1 msk honung
4 1 tsk torkad mynta

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 54 g 218 g
Protein 8 g 30 g
Fett 13 g 52 g
Kostfibrer 9 g 37 g
Energi kJ 1 537 6147
Energi kcal 367 1469

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Maidoton, Munaton, Kasvis
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Pääruoat, Lisäkkeet, Brunssi, Lounas

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Skölj quinoan i hett vatten i en sil. Koka quinoan i grönsaksbuljong enligt anvisningen på förpackningen. Låt klyftorna rinna av och svalna. Skala och tärna bataten. Fördela batattärningarna på bakplåtspapper på en plåt, stänk olja över och vänd tärningarna ett ögonblick. Tillred batattärningarna i ugn, 25–30 minuter i 225°C. Blanda till vinägretten. Lägg batattärningar, quinoa, hackade tranbär och rucola i en bunke. Rör i vinägretten.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5