Batatsallad med fetaost

21.5.2014
4 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Batatsallad med fetaost

Ingredienser

4 portioner
1 800 g batat
2 2 msk olivolja
3 nypa salt
4 nypa grovmalen svartpeppar
5 50 g rucola
6 75 g marinerade tärningar av salladsost
7 0,25 röda chilifrukter
8 0,5 pressad citron, saften

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 34 g 138 g
Protein 6 g 25 g
Fett 8 g 33 g
Kostfibrer 6 g 25 g
Energi kJ 998 3990
Energi kcal 238 954

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton, Kasvis
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Pääruoat, Lisäkkeet

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Skala bataterna och skär dem i skivor. Rada skivorna på bakplåtspapper på en plåt, stänk olja med kryddor över. Rör om blandningen tills kryddorna är jämnt fördelade. Stek skivorna ca 20 minuter i 200 graders ugnsvärme, tills de är mjuka. Du kan också tillreda batatskivorna i en grill; kom ihåg att vända dem. Fördela batatskivorna på ett serveringsfat, fördela rucola och osttärningar över. Smaksätt med hackad chili och en skvätt av ostens marinad. Stänk citronsaft på ytan.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5