Batatlåda med ingefära

24.11.2016
1 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Batatlåda med ingefära

Ingefära är ett skönt aromtillskott i den söta batatlådan.

Ingredienser

8 portioner
1 1 kg batat
2 25 g färsk ingefära
3 2 dl vispgrädde
4 0,5 dl mannagryn
5 2 msk sirap
6 1,5 tsk salt
7 0,5 tsk kanel

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 30 g 236 g
Protein 3 g 25 g
Fett 9 g 71 g
Kostfibrer 4 g 32 g
Energi kJ 883 7061
Energi kcal 211 1688

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Pääruoat, Lisäkkeet

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Skala och klyfta bataterna. Koka dem mjuka i vatten smaksatt med salt. Häll av vattnet. Skala och riv i ingefäran. Purea blandningen. Blanda i grädde, mannagryn, sirap och kryddor. Häll det hela i en smord ugnsform. Tillred en dryg timme i 175 grader.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5