Batathummus

21.9.2015
1 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Batathummus

Ingredienser

7 portioner
1 0,5 (300 g) batat
2 0,5 dl sesamfrö
3 1 burk (290/175 g) förkokta kikärter
4 0,5 citron saften
5 1 liten vitlöksklyfta
6 1 tsk spiskummin
7 nypa salt
8 nypa grovmalen svartpeppar
9 0,5 dl olivolja
10 0,5 dl vatten

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 12 g 84 g
Protein 4 g 28 g
Fett 9 g 66 g
Kostfibrer 3 g 21 g
Energi kJ 625 4375
Energi kcal 149 1046

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Lisäkkeet, Piknik, Brunssi

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Skala och stycka bataten. Koka den mjuk i lite vatten smaksatt med salt. Häll av vattnet. Kör först fröna i en matberedare med hackarkniv, Låt kikärterna rinna av, tillsätt dem i matberedaren med bataterna och de andra ingredienserna. Kör blandningen jämn. Spä vid behov med vatten.

Tips: Batathummus är god dippsås till bröd och nachos och i fyllningar för tortillor, pajer och gratänger.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5