Batathamburgare

27.8.2016
2 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Batathamburgare

Vegetarisk burgare av batat och biff av svamp och bönor.

Ingredienser

4 portioner
1 1 stor (ca 800 g) batat
2 2 msk olivolja
Bönbiffar med champinjon
1 100 g champinjoner
2 1 burk (290/175 g) förkokta kidneybönor
3 0,5 dl cashewnötter
4 0,5 dl ströbröd
5 1 tsk malen spiskummin
6 1 tsk salt
7 nypa grovmalen svartpeppar
8 2 msk hackad koriander
Till stekning
1 olja
Dessutom
1 sallat
2 naturell yoghurt
3 salsa
4 koriander

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 42 g 167 g
Protein 7 g 27 g
Fett 10 g 42 g
Kostfibrer 8 g 32 g
Energi kJ 1 217 4868
Energi kcal 291 1163

Obs! I beräkningen har inte medtagits: olja, sallat, naturell yoghurt, salsa

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Skala bataten och skär den i ca 1,5 cm tjocka skivor. Pensla ytorna med olja. Stek skivorna ca 15 minuter i 225 graders ugnsvärme eller tills de mjuknar lite.
Tillred biffarna: Skölj bönorna och låt dem rinna av; lägg svamp, bönor och cashewnötter i en matberedare med hackarkniv. Kör blandningen rätt grov. Rör i ströbrödet och kryddorna; hacka och tillsätt koriandern. Forma biffar av massan med händerna. Stek biffarna ca 5 minuter på var sida i olja.
Använd batatskivorna som hamburgarsemlor.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5