Batatfalafel

25.1.2017
5 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Batatfalafel

Servera avsvalnade med en sallad och yoghurtdressing.

Ingredienser

4 portioner
1 500 g batat
2 1 burk (280 g) kikärter
3 1 tsk salt
4 2 tsk spiskummin
5 2 tsk malen koriander
6 2 vitlöksklyftor
7 0,5 citron, saften
8 1,5 dl (fullkorns)vetemjöl
9 2 msk olivolja
På ytan
1 1 dl ströbröd eller sesamfrö

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 52 g 206 g
Protein 14 g 58 g
Fett 17 g 69 g
Kostfibrer 10 g 40 g
Energi kJ 1 756 7025
Energi kcal 420 1679

Receptinformation

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Skala och stycka bataten. Tillred 8–10 minuter i mikrovågsugn. Skölj kikärterna i ett durkslag. Kör bataten och kikärterna till puré i en matberedare. Tillsätt de övriga ingredienserna och kör smeten slät. Forma massan till ca 20 bullar med fuktiga händer. Rulla bullarna i ströbröd eller frön. Tillred i ugn på bakplåtspapper, ca 30 minuter i 200 grader.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5