Bärtårta med smultopp

28.6.2016
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Bärtårta med smultopp

Smultårta serverad med vaniljsås eller glass är en riktigt traditionell läckerhet. Man kan också använda rabarberbitar smaksatta med socker.

Ingredienser

12 bitar
1 2 ägg
2 2 dl socker
3 100 g smör eller margarin
4 2 dl grädde
5 1 tsk bakpulver
6 4 dl vetemjöl
7 0,5 tsk kardemumma
8 2,5 - 3 dl blåbär eller hallon
Smuldeg
1 50 g mjukt smör eller margarin
2 1,5 dl vetemjöl
3 1 dl grovmalen mandel
4 1 dl farinsocker
5 1 tsk vaniljsocker

Näringsinnehåll

Bitar Recept
Kolhydrater 44 g 527 g
Protein 6 g 73 g
Fett 21 g 252 g
Kostfibrer 2 g 23 g
Energi kJ 1 630 19558
Energi kcal 390 4674

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat
Ruokalajit Leivonnaiset

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Smält fettet och låt det svalna. Vispa äggen och sockret vitt och pösigt. Blanda de torra ingredienserna sinsemellan. Tillsätt fettet i äggskummet. Sikta och vänd mjölblandningen i smeten, tillsätt slutligen grädden. Häll smeten i en ca 20 x 30 cm form (smord eller täckt med bakplåtspapper). Tryck bären lätt i smeten. Grädda till en början tårtbottnen 25 minuter i 200 graders ugnsvärme.
Blanda till smulblandningen av dess ingredienser. Fördela smulblandningen över ytan och grädda ytterligare ca 10 minuter.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5