Bärpirog

23.4.2015
2 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Bärpirog

Ingredienser

8 bitar
1 225 g margarin
2 1,5 dl socker
3 1 ägg
4 4 dl vetemjöl
5 2 dl rågmjöl
6 2 tsk bakpulver
7 1 tsk kardemumma
8 2 tsk vaniljsocker
Fyllning
1 2 burkar (à 200 g) vaniljkvarg
2 2 burkar (à 200 g) gräddfil
3 2 ägg
4 4 msk socker
5 2 tsk vaniljsocker
6 300 - 400 g djupfrysta bär
7 2 msk potatismjöl

Näringsinnehåll

Bitar Recept
Kolhydrater 62 g 492 g
Protein 17 g 136 g
Fett 32 g 257 g
Kostfibrer 6 g 45 g
Energi kJ 2 543 20343
Energi kcal 608 4862

Receptinformation

Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat
Makuja maailmalta Suomalainen
Ruokalajit Leivonnaiset, Piknik, Brunssi

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Vispa fettet och sockret till skum. Rör i ägget. Blanda de torra ingredienserna sinsemellan och sikta dem i skummet. Rör degen jämn. Tryck ut degen med mjölade fingrar längs bottnen och kanterna av en långpanna täckt med bakplåtspapper.

Strö potatismjölet över de otinade bären, rör om. Fördela bären över bottnen. Blanda kvarg, gräddfil, ägg, socker och vaniljsocker. Häll blandningen över bären. Grädda pajen 40–45 minuter på nedre falsen i 175 °C.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5