Bärpaj

21.2.2014
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Bärpaj

Ingredienser

4 portioner
1 400 g djupfrysta bär
2 2 - 3 msk socker
3 1 msk potatismjöl
Smuldeg
1 4 dl müsli
2 100 g smör eller margarin
3 3 msk farinsocker
4 3 msk vetemjöl
5 2 msk mjölk
6 0,25 tsk kardemumma
Dessutom
1 vaniljglass eller -sås

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 58 g 233 g
Protein 4 g 18 g
Fett 16 g 66 g
Kostfibrer 6 g 22 g
Energi kJ 1 702 6810
Energi kcal 407 1628

Obs! I beräkningen har inte medtagits: vaniljglass eller -sås

Receptinformation

Ruokavalio Munaton
Pääruoka-aine Marjat
Ruokalajit Jälkiruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tillsätt sockret och potatismjölet till de halvtinade bären; rör om. Lägg bären i en smord ugnsform.

Klicka fettet i en kastrull, tillsätt resten av ingredienserna till smuldegen. Hetta långsamt upp blandningen tills fettet har smält och ingredienserna kokat upp. Fördela smulblandningen över bären. Tillred i ugn, 15–20 minuter i 200 grader.

Servera pajen ljum med glass eller vaniljsås.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5