Bärpaj med maräng

20.3.2018
3 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Bärpaj med maräng

Fräscha upp mördegsbottnen med citron- eller apelsinskal och täck djupfrysta bär med ett luftigt skikt maräng.

Ingredienser

8 bitar
Botten
1 100 g margarin
2 2,25 dl (2 1/4 dl) vetemjöl
3 1 dl florsocker
4 0,25 tsk (¼ tsk) salt
5 0,5 msk citron- eller apelsinskal
6 2 äggulor
Fyllning
1 2 - 3 msk sylt (t.ex. äppel- eller bärsylt)
2 4 dl djupfrysta bär (t.ex. blåbär, hallon, vinbär)
3 1 msk potatismjöl
4 2 äggvitor
5 1,5 dl socker
6 0,5 tsk vaniljsocker
Garnering
1 bär
2 florsocker

Näringsinnehåll

Bitar Recept
Kolhydrater 48 g 387 g
Protein 4 g 32 g
Fett 9 g 74 g
Kostfibrer 2 g 17 g
Energi kJ 1 237 9897
Energi kcal 296 2365

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 180 grader. Smörj en form (diameter ca 20 cm)
  2. Riv kallt margarin med ett grovt järn. Nyp margarin, mjöl och rivet citrusskal för hand till en grynig massa. Tillsätt äggulorna och rulla degen till ett klot.
  3. Kavla ut degen på en mjölad arbetsbänk. Lyft degen i formen och tryck ut den också över formens kanter. Fördela sylt och bär över bottnen. Sikta potatismjölet över.
  4. Vispa äggvitorna till luftigt skum. Vispa i sockren i några omgångar. Fördela äggviteskummet över bären med en sked.
  5. Grädda 30–35 minuter i ugnen. Låt pajen svalna. Garnera med bär och florsocker
Text
Foto Mikko Hannula
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5