Bakad potatis med grönkålsfyllning

27.8.2016
1 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Bakad potatis med grönkålsfyllning

Bakad potatis fylld med grönkål och ost är en god lunchrätt eller vickning.

Ingredienser

4 portioner
1 4 bakade potatisar
Fyllning
1 1 påse (200 g) grönkål
2 en bit purjolök
3 2 msk smör
4 2 vitlöksklyftor
5 4 msk smältost för matlagning (Koskenlaskija)
6 nypa salt
7 nypa grovmalen svartpeppar
8 1,5 dl riven ost

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 29 g 116 g
Protein 14 g 54 g
Fett 18 g 72 g
Kostfibrer 3 g 13 g
Energi kJ 1 402 5606
Energi kcal 335 1340

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton, Kasvis
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tvätta potatisarna, lägg dem på bakplåtspapper på en plåt. Stick dem med en gaffel. Baka ca en timme i 200 grader på mittfalsen tills potatisarna är färdiga.
Skölj grönkålen, ta bort de hårda mittnerverna. Förväll bladen en knapp minut i vatten. Skölj med kallt vatten, krama vätskan ur dem. Skölj och hacka purjolöken.
Hacka grönkålen och purjolöken och stek grönsakerna några minuter i smör. Tillsätt den hackade vitlöken och smältosten. Koka upp blandningen och låt den svalna. Krydda och rör i den rivna osten.
Skär ett snitt i potatisarna och tryck lite på dem så de öppnas. Lägg i fyllning med en sked. Gratinera potatisarna några minuter under grillmotstånden tills osten smälter och bryns.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5