Bagels med räkfyllning

17.5.2015
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Bagels med räkfyllning

Ingredienser

8 portioner
Deg
1 2,5 dl vatten
2 25 g jäst
3 1 msk socker
4 1 tsk salt
5 7 dl vetemjöl
6 3 msk rybsojla
Kokspad
1 2 l vatten
2 1 msk sirap
På ytan
1 sesam- eller vallmofrö
Fyllning
1 180 g skalade räkor (frysvara)
2 1 msk olivolja
3 nypa salt
4 nypa grovmalen svartpeppar
5 1 avokado
6 2 msk citronsaft
7 1 msk hackad kapris
8 gurka
9 rödlök

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 44 g 351 g
Protein 10 g 77 g
Fett 11 g 85 g
Kostfibrer 3 g 26 g
Energi kJ 1 305 10442
Energi kcal 312 2496

Obs! I beräkningen har inte medtagits: sesam- eller vallmofrö, hackad kapris

Receptinformation

Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Katkaravut ja äyriäiset
Makuja maailmalta Amerikkalainen
Ruokalajit Leivonnaiset, Aamu-, väli- ja iltapalat, Piknik, Brunssi, Lounas, Välipalat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Smula jästen i fingervarmt vatten. Tillsätt saltet, sockret och lite mjöl. Vispa ett ögonblick. Arbeta resten av mjölet och oljan i degen. Låt degen jäsa ca 45 minuter på varmt ställe under duk. Forma degen till en stång, dela stången i 8 delar. Forma varje bit till en ca 20 cm lång stång. Forma kringlor av stängerna, gör skarven stadig och obemärkt. Jäs 15 minuter under duk. Koka upp vatten i en stor kastrull, smaksätt med sirap. Koka ett par kringlor åt gången i bara ca 10 sekunder, så jästen inte dör. Lägg kringlorna på bakplåtspapper med en hålslev och strö genast frö på ytan. Grädda ca 15 minuter på mittfalsen i 225 grader, eller tills ytan blir vackert gyllenbrun. Klyv och fyll de avsvalnade kringlorna.

 

Tina räkorna enligt anvisningen på förpackningen. Låt räkorna rinna av, smaksätt dem med olivolja, salt och peppar. Klyv avokadon, ta bort kärnan, gröp ur fruktköttet, lägg det på en djup tallrik. Tillsätt citronsaft och kapris. Mosa det hela med en gaffel. Skär gurkan i skivor och rödlöken i tunna ringar. Klyv bagels och fyll dem med avokadomassa, gurka och rödlök. Toppa med räkor.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5