Bagels med omelettfyllning

17.5.2015
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Bagels med omelettfyllning

Ingredienser

6 stycken
Deg
1 2,5 dl vatten
2 25 g jäst
3 1 msk socker
4 1 tsk salt
5 7 dl vetemjöl
6 3 msk rybsolja
Kokspad
1 2 l vatten
2 1 msk sirap
På ytan
1 sesam- eller vallmofrö
Fyllning
1 6 skivor bacon
Omeletter med cheddarost
1 3 ägg
2 1 dl grädde, mjölk eller vatten
3 nypa salt
4 1 msk olja
5 6 skivor cheddarost
Dessutom
1 6 bagels
2 2 tomater
3 rucola

Näringsinnehåll

Stycken Recept
Kolhydrater 58 g 345 g
Protein 17 g 101 g
Fett 24 g 142 g
Kostfibrer 3 g 19 g
Energi kJ 2 139 12832
Energi kcal 511 3067

Receptinformation

Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Muna
Makuja maailmalta Amerikkalainen
Ruokalajit Leivonnaiset, Aamu-, väli- ja iltapalat, Piknik, Brunssi, Välipalat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Smula jästen i fingervarmt vatten. Tillsätt saltet, sockret och lite mjöl. Vispa ett ögonblick. Arbeta resten av mjölet och oljan i degen. Låt degen jäsa ca 45 minuter på varmt ställe under duk. Forma degen till en stång, dela stången i 8 delar. Forma varje bit till en ca 20 cm lång stång. Forma kringlor av stängerna, gör skarven stadig och obemärkt. Jäs 15 minuter under duk. Koka upp vatten i en stor kastrull, smaksätt med sirap. Koka ett par kringlor åt gången i bara ca 10 sekunder, så jästen inte dör. Lägg kringlorna på bakplåtspapper med en hålslev och strö genast frö på ytan. Grädda ca 15 minuter på mittfalsen i 225 grader, eller tills ytan blir vackert gyllenbrun. Klyv och fyll de avsvalnade kringlorna.

 

Stek baconen knaprig i en panna. Tillred omeletterna. Vispa lätt äggen, vätskan och saltet. Hetta upp en skvätt olja i en (plätt)panna och stek 6 små omeletter. Ta pannan åt sidan, lägg en skiva cheddarost på varje omelett. Skär tomaterna i skivor. Klyv bagels och fyll dem med rucola och tomatskivor. Toppa med varma omeletter och baconskivor.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5