Bagels med nicoisefyllning

17.5.2015
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Bagels med nicoisefyllning

Ingredienser

8 stycken
Deg
1 2,5 dl vatten
2 25 g jäst
3 1 msk socker
4 1 tsk salt
5 7 dl vetemjöl
6 3 msk rybsolja
Kokspad
1 2 l vatten
2 1 msk sirap
På ytan
1 sesam- eller vallmofrö
Fyllning
1 75 g naturell färskost
2 1 burk (185/150 g) tonfiskbitar i olja
3 2 tomater
4 0,25 gurka
5 2 kokta ägg
6 isbergssallat
7 0,5 dl svarta oliver i skivor
8 1,5 msk olivolja

Näringsinnehåll

Stycken Recept
Kolhydrater 45 g 358 g
Protein 13 g 106 g
Fett 15 g 117 g
Kostfibrer 3 g 21 g
Energi kJ 1 534 12270
Energi kcal 367 2933

Obs! I beräkningen har inte medtagits: sesam- eller vallmofrö

Receptinformation

Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kala
Makuja maailmalta Amerikkalainen
Ruokalajit Pääruoat, Leivonnaiset, Aamu-, väli- ja iltapalat, Piknik, Brunssi, Lounas, Välipalat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Smula jästen i fingervarmt vatten. Tillsätt saltet, sockret och lite mjöl. Vispa ett ögonblick. Arbeta resten av mjölet och oljan i degen. Låt degen jäsa ca 45 minuter på varmt ställe under duk. Forma degen till en stång, dela stången i 8 delar. Forma varje bit till en ca 20 cm lång stång. Forma kringlor av stängerna, gör skarven stadig och obemärkt. Jäs 15 minuter under duk. Koka upp vatten i en stor kastrull, smaksätt med sirap. Koka ett par kringlor åt gången i bara ca 10 sekunder, så jästen inte dör. Lägg kringlorna på bakplåtspapper med en hålslev och strö genast frö på ytan. Grädda ca 15 minuter på mittfalsen i 225 grader, eller tills ytan blir vackert gyllenbrun. Klyv och fyll de avsvalnade kringlorna.

 

Bre färskost på snittytorna. Låt tonfisken rinna av. Skär tomaterna och gurkan i skivor. Skala äggen, skär dem i skivor med en äggskärare. Klyv bagels och fyll dem med sallat, gurka, tomat och ägg Toppa med tonfisk och oliver i skivor. Ringla lite olja på fyllningen.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5