Baba ganoush

27.4.2016
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Baba ganoush

Aubergineröran Baba ganoush är en rätt som är bekant från alla kök i Mellanöstern; den kan användas som dipp, spread och tilltugg. I röran ingår tahini, som tillverkas av krossade sesamfrön.

Ingredienser

6 portioner
1 2 (ca 700 g) auberginer
2 1 stor vitlöksklyfta
3 0,5 dl citronsaft
4 2 msk tahini
5 1 msk olivolja
6 0,5 tsk gourmetsalt
7 2 msk persilja

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 4 g 23 g
Protein 1 g 4 g
Fett 2 g 15 g
Kostfibrer 3 g 18 g
Energi kJ 177 1061
Energi kcal 42 254

Obs! I beräkningen har inte medtagits: tahini

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet, Piknik

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Skölj auberginerna och lägg dem hela i en ugnsform. Rosta dem ca 50 minuter i 225 grader tills fruktköttet är mjukt och ytan mörk. Vänd auberginerna efter halva tiden.
Låt dem svalna en stund, ta sedan ut inkråmet med en sked. Låt det rinna av en stund i ett durkslag. Häll auberginmassan i en bunke, tillsätt en riven vitlöksklyfta. Tillsätt citronsaften, tahinin och oljan, smaksätt med salt.
Kör med en stavmixer så, att massan inte blir helt slät. Rör i en del av persiljan, använd resten som garnering. Ringla lite olja på ytan.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5