Avokadobrownie (glutenfri)

27.12.2017
1 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Avokadobrownie (glutenfri)

Den glutenfria chokladbrownien tillreds av mörk choklad och avokado och glaseras men en enkel och snabblagad glasyr av avokado och choklad.

Ingredienser

10 bitar
1 3 ägg
2 300 g mörk choklad för bakning
3 2 msk olja
4 3 avokador
5 2 msk ljus sirap
6 1 dl glutenfri mjölblandning
7 0,5 dl osötat kakaopulver
Glasyr
1 2 avokador
2 1 skalet av en limefrukt
3 2 msk limesaft
4 2 msk ljus sirap
5 1 msk osockrat kakaopulver

Näringsinnehåll

Bitar Recept
Kolhydrater 27 g 273 g
Protein 6 g 56 g
Fett 26 g 260 g
Kostfibrer 6 g 65 g
Energi kJ 1 520 15201
Energi kcal 363 3633

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Kasvis
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Leivonnaiset

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Ta fram äggen i rumstemperatur i god tid, om du förvarar dem kallt.

Värm ugnen till 200 grader. Klä en kakform (ca 20 x 25 cm) med bakplåtspapper.

Ta fram en värmetålig bunke och en kastrull som är så liten att bunken inte ryms in i den. Häll några deciliter vatten i kastrullen, se till att vattenytan inte når upp till bunkens botten. Hacka chokladen fint, lägg den i bunken tillsammans med oljan. Hetta upp vattenbadet och placera bunken på kastrullen. Smält chokladen under omröring; det tar ca 3–5 minuter.  Lyft bunken åt sidan, låt chokladen svalna 10 minuter.

Klyv och kärna ur 3 avokador och lägg fruktköttet i en stavmixerbunke eller en mixer. Tillsätt sirapen och kör massan till en slät puré.

Blanda mjölen och kakaopulvret i en liten bunke.

Rör avokadopurén snabbt i den smälta chokladen. Tillsätt äggen ett och ett under kraftig omröring. Tillsätt mjölblandningen och rör smeten jämn. Fördela smeten i en form och grädda 12–15 minuter. Låt brownien svalna helt innan du lossar papperet och glaserar bakverket.

Klyv och kärna ur två avokador. Ta ut fruktköttet från den ena och lägg det i en stavmixerbunke. Tvätta en limefrukt, riv skalet. Tillsätt det rivna skalet, saften och 1 msk sirap. Kör och häll purén i ett annat kärl. Lägg fruktköttet från den andra avokadon i stavmixerbunken. Tillsätt 1 msk sirap och kakaopulvret och kör. Bre först den gröna glasyren på brownien. Klicka sedan den mörka glasyren på browniens yta och gör små figurer med en sked.

Tips Du kan också blanda alla ingredienserna till bägge glasyrerna och i stället för två olikfärgade glasyrer göra endast en med smak av choklad, lime och avokado.

Text
Foto Panu Pälviä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5