Auberginegratäng

21.3.2014
3 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Auberginegratäng

Ingredienser

6 portioner
1 2 aubergine
2 1 msk salt
3 1 burk (250 g) mascarponeost
4 1 dl mjölk
5 1 dl riven ost
6 1 burk (400 ml) tomatsås för pasta
Till stekning
1 olja

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 13 g 77 g
Protein 10 g 59 g
Fett 20 g 121 g
Kostfibrer 4 g 24 g
Energi kJ 1 155 6929
Energi kcal 276 1656

Obs! I beräkningen har inte medtagits: olja

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Skölj auberginerna och skala dem delvis med en skalare. Skär auberginen på längden i ca 5 mm tjocka skivor. Lägg skivorna på ett skärbräde och strö salt på dem. Lägg på en ren handduk som suger upp vätskan från aubergineskivorna. Låt saltet verka i 20 minuter.

Klappa skivorna torra. Stek skivorna på stark värme i olja tills de är vackert bruna. Blanda mascarponeost, mjölk och riven ost i en bunke. Varva ostblandning, aubergineskivor och tomatsås i en ugnsform. Överst kommer tomatsås. Tillred i ugn, ca 40 minuter i 200°C.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5