Asiatiska laxknyten

28.6.2016
1 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Asiatiska laxknyten

Laxknyten är strålande bjudmat. Det går bra att tillreda knytena i förväg och ställa dem att vänta i kylskåp. De kan tillredas både i ugn och grill. Då paketen öppnas, strömmar en doft av asiatisk mat fram ur dem.

Ingredienser

4 portioner
1 600 g laxfilé
2 1 - 2 limefrukter, saften
3 1 tsk salt
4 1 röd paprika
5 100 g champinjoner
6 1 - 2 milda färska röda chilifrukter
7 färsk koriander eller dill
Spad
1 1 dl kokosmjölk
2 1 - 2 tsk riven ingefära
3 1 - 2 hackade vitlöksklyftor
4 1 msk sojasås eller asiatisk fisksås

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 3 g 13 g
Protein 30 g 119 g
Fett 26 g 103 g
Kostfibrer 1 g 5 g
Energi kJ 1 526 6102
Energi kcal 364 1458

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Maidoton, Munaton
Ruokatyypit Kalaruoat
Pääruoka-aine Kala
Makuja maailmalta Aasialainen
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Skär laxfilén i rejäla tärningar. Pressa citronsaft på fisken, smaksätt med salt. Ansa och skiva svamparna. Strimla paprikan. Blanda till spadet genom att röra resten av ingredienserna i kokosmjölken.
Riv 8 st. bitar à 20 x 20 cm av en folierulle. Lägg arken parvis på varandra och placera svampskivor och paprikastrimlor i mitten av varje par. Lägg fisktärningar, skivad chili och färsk koriander på grönsakerna. Lyft upp foliearkens kanter. Fördela spadet jämnt i knytena. Slut knytena tätt.
Tillred knytena, ca 15 minuter på rätt god värme i grillen. Öppna ett knyte och kolla om fisken är färdig; fortsätt vid behov. att grilla. Du kan också tillreda knytena i ugn, i 225 graders värme. Tillredningstiden är ca 20 minuter.

 

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5