Asiatisk nötfilé

21.5.2014
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Asiatisk nötfilé

Ingredienser

4 portioner
1 800 g yttre oxfilé
2 1 msk rybsolja
1 2 tsk malen spiskummin
2 2 tsk paprikapulver
3 1 tsk salt
4 0,5 tsk grovmalen svartpeppar
5 0,5 tsk gurkmeja
6 0,5 tsk cayennepeppar
7 2 vitlöksklyftor

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 0 g 0 g
Protein 42 g 169 g
Fett 12 g 47 g
Kostfibrer 0 g 0 g
Energi kJ 1 151 4604
Energi kcal 275 1100

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Pääruoka-aine Naudanliha
Makuja maailmalta Aasialainen
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Avlägsna hinnorna. Torka köttets yta med hushållspapper, pensla den med olja. Rosta filén i het grill eller i en grillpanna i ca 10 minuter; vänd den ofta under grillningen. Blanda till kryddblandningen och bre den jämnt på ett skärbräde. Vänd filén i kryddorna och  kör en stektermometer i den tjockaste delen av filén. Sänk temperaturen i grillen, lägg filén på det översta gallret och grilla tills köttets innertemperatur är 56–58 grader. Lägg filén i en ugnsform, täck med folie. Låt den vila ca 15 minuter innan du skär upp den.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5