Asiatisk gurkrelish

9.7.2018
1 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Asiatisk gurkrelish

Gurkrelishen får läcker hetta av chili och ingefära. Krydda hot dogs och hamburgare med relish eller använd som ingrediens i en morots- eller kålsallad.

Ingredienser

1 1 kg frilandsgurkor
2 500 g lök
3 50 g ingefära
4 2 - 3 röda chilifrukter
5 2,5 dl spritättika
6 2,5 dl vatten
7 2,5 dl socker
8 1 msk salt
9 1 msk senapsfrö

Näringsinnehåll

Recept
Kolhydrater 252 g
Protein 12 g
Fett 2 g
Kostfibrer 16 g
Energi kJ 4921
Energi kcal 1176

Obs! I beräkningen har inte medtagits: ingefära

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokatyypit Säilöntä
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Aasialainen
Ruokalajit Lisäkkeet

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tvätta gurkorna. Riv dem grovt. Skala och hacka lökarna och ingefäran. Skär chilin i skivor.

Mät ättika, vatten, socker, salt och senapsfrö i en kastrull. Koka upp. Tillsätt de rivna gurkorna och lökarna. Låt blandningen koka 1 minut. Fördela blandningen i rena och i kokande vatten steriliserade burkar, tillslut dem tätt. Oöppnad håller gurkpickles i månader i kylskåp. Använd en öppnad burk inom två veckor.

Tips: Blanda till en sås till stekt fisk eller korv av gräddfil och gurkpickles.

Text
Foto Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5