Äppeltårta

25.7.2016
9 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Äppeltårta

Mandeldegen omsluter äpplen. Man behöver inte skala inhemska äpplen.

Ingredienser

12 portioner
Mandeldeg
1 150 g smör eller margarin
2 1 dl socker
3 1 ägg
4 3 dl vetemjöl
5 1 påse (80 g) mandelpulver
6 1 tsk bakpulver
Fyllning
1 1 kg äpplen
2 1,5 dl syltsocker
3 2 msk vetemjöl
Dessutom
1 0,5 dl aprikossylt

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 38 g 462 g
Protein 4 g 52 g
Fett 14 g 174 g
Kostfibrer 2 g 29 g
Energi kJ 1 269 15229
Energi kcal 303 3640

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Hedelmät
Ruokalajit Leivonnaiset

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Vispa fettet och sockret till skum. Tillsätt ägget, rör om ordentligt. Blanda de torra ingredienserna sinsemellan och sikta dem i smeten. Ställ smeten kallt. Skiva äpplena. Rör samman äpple, socker och mjöl. Klä bottnen av en springform (diam. 24 cm) med bakplåtspapper. Kavla ut 2/3 av degen till en platta; placera den med hjälp av en brödkavel över bottnen och kanterna av en form. Fördela sylten över degen. Häll äppelfyllningen över det hela. Kavla ut resten av degen till ett lock. Knip fast kanterna. Grädda i 200 grader på nedre falsen i ca 35 minuter, tills pajen är färdiggräddad.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5