Äppelpaj med vanilj

24.8.2017
4 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Äppelpaj med vanilj

I höstens mest lättbakta äppelpaj är vaniljsåsen en del av fyllningen.

Ingredienser

9 portioner
1 1 paket förp. pajdeg (söt, frysvara)
2 4 - 6 äpplen (1 l tärningar)
3 1 burk (2 dl) vaniljsås
4 1 ägg
5 3 msk socker
6 0,5 tsk (1/2 tsk) kanel
7 0,25 (1/4 tsk) kardemumma
8 2 msk florsocker

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 30 g 269 g
Protein 4 g 32 g
Fett 8 g 74 g
Kostfibrer 3 g 31 g
Energi kJ 882 7941
Energi kcal 211 1898

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Hedelmät
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tryck den tinade degen i en pajform och grädda ca 10 minuter i 180 graders ugnsvärme.

Tärna äpplena. Rör vaniljsåsen och ägget i en bunke. Smaksätt med socker, kanel och kardemumma. Vänd i äpplena. Häll fyllningen över bottnen och grädda 35–40 minuter.

Pudra den avsvalnade pajen med florsocker.

Tips: Tina degen i en plastbunke täckt med duk och nedsänkt i hett vatten t.ex. i diskhon.

Text
Foto Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5