Äppelfickor

29.12.2015
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Äppelfickor

Ingredienser

20 stycken
Deg
1 200 g margarin
2 4,5 dl vetemjöl
3 1 tsk bakpulver
4 1 burk (200 g) citronkvarg
Fyllning
1 3 äpplen
2 25 g margarin
3 0,5 dl socker
4 1 tsk kanel
På ytan
1 1 ägg
2 florsocker

Näringsinnehåll

Stycken Recept
Kolhydrater 16 g 329 g
Protein 3 g 59 g
Fett 9 g 188 g
Kostfibrer 1 g 19 g
Energi kJ 680 13598
Energi kcal 162 3250

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Hedelmät
Ruokalajit Leivonnaiset

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Rör bakpulvret i mjölet, nyp mjölet och fettet till en grynig massa. Tillsätt kvargen och rör degen snabbt jämn. Slå in degen i plastfilm och ställ den svalt att vila i minst en timme.

Skölj och tärna äpplena. Stek äppelbitarna i fett med socker och kanel tills de blir mjuka. Låt blandningen svalna.

Kavla ut degen, ta ut rondeller (diam. ca 10 cm) med en form eller ett glas och klicka på äppelfyllning. Fukta kanterna, vik ihop fickorna och tryck fogen tät t.ex. med en gaffel. Pensla med ägg och grädda i ugn på mittfalsen, 8–10 minuter i 225°C. Låt bakverken svalna, strö florsocker på ytan.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5