Äppel- och dadelsylt

21.8.2015
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Äppel- och dadelsylt

Ingredienser

1 500 g äpplen
2 8 torkade dadlar
3 1 apelsin, saften och det rivna skalet
4 200 g syltsocker
5 2 - 3 msk konjak

Näringsinnehåll

Recept
Kolhydrater 267 g
Protein 3 g
Fett 1 g
Kostfibrer 12 g
Energi kJ 5025
Energi kcal 1201

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Ruokatyypit Säilöntä
Pääruoka-aine Hedelmät
Ruokalajit Lisäkkeet, Edullinen, Piknik, Brunssi

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Skala och stycka äpplena. Hacka eller klipp dadlarna. Tvätta apelsinen i hett vatten, riv skalet och pressa saften ur frukten. Lägg äppelbitarna och dadlarna i en kastrull, tillsätt apelsinsaften och det rivna skalet. Koka ingredienserna 10–15 minuter.

Kör blandningen slät med stavmixer. Tillsätt syltsockret, smaksätt ev. med konjak. Koka ytterligare 5–10 minuter på svag värme. Lägg den heta sylten på burk.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5