Apelsinsoppa med snöägg

18.1.2015
1 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Apelsinsoppa med snöägg

Ingredienser

6 portioner
1 1 l apelsinsaft
2 0,75 dl socker
3 4 msk potatismjöl
4 2 apelsiner
Snöägg
1 2 st äggvitor
2 4 msk socker
3 1 l vatten
På ytan
1 4 msk mandelspån

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 46 g 278 g
Protein 3 g 17 g
Fett 2 g 13 g
Kostfibrer 2 g 10 g
Energi kJ 935 5608
Energi kcal 223 1340

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Maidoton, Kasvis
Pääruoka-aine Hedelmät
Ruokalajit Jälkiruoat, Brunssi

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Häll apelsinjuice, socker och potatismjöl i en kastrull. Koka upp under omröring. Ställ åt sidan att svalna. Skala apelsinerna, skär dem i klyftor utan hinnor och rör dem i krämen. Fördela krämen i dessertskålar. Vispa äggvitorna och sockret till hårt skum.

Koka upp vattnet i en stor kastrull. Forma med två skedar hönsäggsstora klumpar och låt dem glida ned i sakta sjudande vatten. Koka dem två minuter på bägge sidorna. Lägg bollarna på hushållspapper. Placera äggen på skålarna med avsvalnad kräm. Rosta mandelspån i torr panna till garnering.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5