Apelsinsallad med grynostsalsa

18.12.2014
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Apelsinsallad med grynostsalsa

Ingredienser

4 portioner
1 3 apelsiner
2 4 msk pinjenötter
3 1 påse (80 g) sallatsblandning
Grynostsalsa
1 1 dl grynost
2 0,5 dl smulad fetaost
3 2 msk färska hackade örter (t.ex. persilja, mynta) basilika
4 1 msk olivolja
5 nypa salt
6 nypa grovmalen svartpeppar

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 16 g 62 g
Protein 9 g 36 g
Fett 13 g 52 g
Kostfibrer 4 g 17 g
Energi kJ 910 3640
Energi kcal 218 870

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Sokeriton, Kasvis
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset, Maitotuotteet
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet, Helpot & nopeat, Edullinen, Lounas, Välipalat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Skala apelsinerna och skär dem i klyftor utan hinnor. Rosta pinjenötterna ett ögonblick i torr panna. Fördelas sallatsblandningen och apelsinklyftorna på tallrikar. Blanda grynosten, salladsosten och örterna. Rör i olja och kryddor. Fördela grynostsalsa på salladerna. Toppa med pinjenötterna.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5