Apelsinkyckling

25.1.2017
5 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Apelsinkyckling

Servera jasminris som tilltugg.

Ingredienser

6 portioner
1 2 paket (ca 600 g) filéstrimlor av kyckling
2 0,5 dl sojasås
3 1 msk olja
4 2 msk vatten
Sås
1 2 dl juice pressad ur apelsiner
2 1 tsk rivet apelsinskal
3 2 msk farinsocker
4 1 msk sojasås
5 2 msk tomatpuré
6 2 tsk srirachasås
7 2 tsk vinäger
8 nypa en nypa salt
9 nypa svartpeppar
På ytan
1 2 msk sesamfrö
2 50 g purjolök

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 10 g 58 g
Protein 25 g 150 g
Fett 6 g 33 g
Kostfibrer 0 g 3 g
Energi kJ 796 4778
Energi kcal 190 1142

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Pääruoka-aine Broileri ja kalkkuna
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Rör sojasås, vatten och olja i strimlorna. Låt det hela ta smak ca 20 minuter. Blanda alla ingredienserna till såsen sinsemellan. Låt kycklingstrimlorna rinna av. Hetta upp 1–2 msk olja i en wok eller stekpanna. Bryn strimlorna. Ta köttet ur pannan. Häll såsen i pannan och koka ett par minuter. Lägg kycklingstrimlorna i såsen och tillred tills såsen har tjocknat. Krydda med salt och peppar. Strö frön och purjolök i ringar på ytan.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5