Apelsinkryddad grisfilé

27.4.2016
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Apelsinkryddad grisfilé

Grisköttet får smak av den aromrika kryddblandningen och glaseringen som det penslas med efter grillningen.

Ingredienser

8 portioner
1 2 (à ca 700 g) grisfiléer
2 1,5 msk rybsolja
3 2 apelsiner, skalen
4 2 vitlöksklyftor
5 1 tsk senapsfrö
6 1 tsk fänkålsfrö
7 1,5 tsk gourmetsalt
Glasering
1 1 dl apelsinmarmelad
2 2 msk sojasås

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 7 g 57 g
Protein 37 g 296 g
Fett 10 g 83 g
Kostfibrer 0 g 1 g
Energi kJ 1 138 9106
Energi kcal 272 2176

Obs! I beräkningen har inte medtagits: apelsiner, skalen, senapsfrö

Receptinformation

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton
Pääruoka-aine Sianliha
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Pensla filéerna med olja. Hetta upp grillen. Tvätta apelsinerna omsorgsfullt och riv skalen på bakplåtspapper på ett skärbräde. Riv vitlöksklyftorna på samma papper. Stöt senaps- och fänkålsfröna i en mortel. Strö fröna och lite salt på skärbrädan. Bryn filéerna vackert bruna på alla sidor. Rulla filéerna i kryddblandningen på skärbrädet. Lägg filéerna tillbaka i grillen, sänk värmen. Grilla ca 25 minuter eller tills termometern visar ca 72 grader. Hetta upp apelsinmarmelad och sojasås i en liten kastrull. Pensla slutligen filéerna med glasering, så de blir läckert glansiga. Lägg filéerna i en värmd ugnsform; täck med folie. Låt dem vila ca 10 minuter innan du skär upp dem.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5