Apelsinkakor

26.12.2016
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Apelsinkakor

De små apelsinkakorna är bra t.o.m. som presenter.

Ingredienser

18 stycken
Bottnarna
1 2 ägg
2 0,75 dl socker
3 1 dl vetemjöl
4 25 g smör
Fyllning
1 1,5 dl apelsinmarmelad
2 0,5 dl vatten
3 1 dl gelésocker
Glasyr
1 150 g mörk choklad

Näringsinnehåll

Stycken Recept
Kolhydrater 20 g 355 g
Protein 2 g 27 g
Fett 4 g 79 g
Kostfibrer 1 g 12 g
Energi kJ 524 9440
Energi kcal 125 2256
Provat recept

Instruktioner

Tillred apelsingelén Koka upp marmeladen och vattnet. Tillsätt gelésockret under omröring. Koka upp på nytt och häll i en ugnsform (diam. ca 23 cm.) Ställ formen kallt.

Vispa äggen och sockret vitt och pösigt. Rör i mjölet och det smälta smöret. Smörj muffinsformar. Lägg ca 1,5 msk smet i varje form. Grädda ca 8 minuter i 200 grader. Ta bottnarna ur formarna och låt dem svalna.

Ta ut rondeller lite mindre än bottnarna av gelén. Placera en gelérondell på varje botten. Smält chokladen i vattenbad eller mikrovågsugn. Fördela chokladen på kakorna med en sked. Gör fåror i chokladen med en gaffel. Låt chokladen stelna.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5