Apelsinkakor

26.12.2016
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Apelsinkakor

De små apelsinkakorna är bra t.o.m. som presenter.

Ingredienser

18 stycken
Bottnarna
1 2 ägg
2 0,75 dl socker
3 1 dl vetemjöl
4 25 g smör
Fyllning
1 1,5 dl apelsinmarmelad
2 0,5 dl vatten
3 1 dl gelésocker
Glasyr
1 150 g mörk choklad

Näringsinnehåll

Stycken Recept
Kolhydrater 20 g 355 g
Protein 2 g 27 g
Fett 4 g 79 g
Kostfibrer 1 g 12 g
Energi kJ 524 9440
Energi kcal 125 2256

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Ruokalajit Leivonnaiset

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tillred apelsingelén Koka upp marmeladen och vattnet. Tillsätt gelésockret under omröring. Koka upp på nytt och häll i en ugnsform (diam. ca 23 cm.) Ställ formen kallt.

Vispa äggen och sockret vitt och pösigt. Rör i mjölet och det smälta smöret. Smörj muffinsformar. Lägg ca 1,5 msk smet i varje form. Grädda ca 8 minuter i 200 grader. Ta bottnarna ur formarna och låt dem svalna.

Ta ut rondeller lite mindre än bottnarna av gelén. Placera en gelérondell på varje botten. Smält chokladen i vattenbad eller mikrovågsugn. Fördela chokladen på kakorna med en sked. Gör fåror i chokladen med en gaffel. Låt chokladen stelna.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5