Apelsincouscous med kyckling

18.12.2014
2 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Apelsincouscous med kyckling

Ingredienser

4 portioner
1 3 dl couscousgryn
2 3 dl vatten
3 0,5 hönsbuljongtärning
4 1 zucchini
5 4 msk pinjenötter
6 400 g kycklingbröst
7 3 msk olivolja
8 1 tsk spiskummin
9 1 tsk chilipasta (sambal oelek)
10 nypa salt
11 nypa grovmalen svartpeppar
12 1 apelsin
13 0,5 dl färska hackade örter (t.ex. persilja, mynta)

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 50 g 202 g
Protein 34 g 134 g
Fett 20 g 82 g
Kostfibrer 5 g 19 g
Energi kJ 2 196 8783
Energi kcal 525 2099

Receptinformation

Pääruoka-aine Broileri ja kalkkuna
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Mät couscousgrynen i en bunke. Koka upp vattnet, lös en halv buljongtärning i det och häll över couscousgrynen. Lägg på ett lock, låt rätten stå ca 5 minuter. Skölj zucchinin, klyv den och skär den i tre delar på längden. Ta bort fröna och det mjuka mittpartiet. Rosta pinjenötterna i torr panna, lägg dem på en tallrik. Rosta zucchinibitarna i pannan. Ställ dem åt sidan. Stycka kycklingfiléerna. Bryn köttet med spiskummin i en skvätt olja i pannan. Ta pannan åt sidan, smaksätt köttet med chilipasta, salt och peppar. Tvätta citronen omsorgsfullt, riv dess skal, tillsätt. Dela apelsinen i klyftor, avlägsna hinnorna, tärna fruktköttet. Rör om i couscous med en gaffel, tillsätt resten av oljan, zucchini, kyckling, apelsin, frön och örter. Servera varm.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5