Apelsin- och nötparfait med mangosås

23.3.2015
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Apelsin- och nötparfait med mangosås

Ingredienser

8 portioner
1 1 l apelsin- och vaniljglass, t.ex. Tiikeri 1 dl pistaschnötter
2 1 dl pistaschnötter
3 0,5 dl russin
Mangosås
1 1 burk (425/225 g) mango
2 1 lime

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 20 g 160 g
Protein 5 g 41 g
Fett 11 g 91 g
Kostfibrer 2 g 17 g
Energi kJ 852 6812
Energi kcal 204 1628

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Kasvis
Pääruoka-aine Maitotuotteet
Ruokalajit Jälkiruoat, Edullinen

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Lägg glasen i en skål och låt den bli lite mjukare. Skala och hacka nötterna. Rör glassen smidig; rör i nötter och russin. Lägg blandningen i en tårtform. Täck formen med plastfilm och frys den minst 4 timmar eller över natten.

Låt mangon rinna av, ta vara på spadet. Lägg mangofrukterna en bunke, riv skalet av en vältvättad lime. Pressa i saften. Purea ingredienserna; spä såsen med spad från konserven.

Ta parfaiten ur frysen ca 15 minuter innan den ska serveras; servera med mangosåsen.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5