Apelsin- och karamellpudding

29.12.2015
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Apelsin- och karamellpudding

Ingredienser

4 portioner
1 2 dl vispgrädde
2 2 dl apelsinsaft
3 1 apelsin, skalet
4 2 ägg
5 2 äggulor
6 1 dl socker
Sockerlag
1 1 dl socker
2 0,5 dl kokande vatten

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 49 g 196 g
Protein 6 g 25 g
Fett 23 g 91 g
Kostfibrer 0 g 0 g
Energi kJ 1 789 7157
Energi kcal 428 1710

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Kasvis
Pääruoka-aine Hedelmät
Makuja maailmalta Espanjalainen
Ruokalajit Jälkiruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tillred sockerlagen. Mät sockret i en torr, kall panna. Hetta långsamt upp tills sockret blir brunt. Tillsätt vattnet och lös sockret. Koka ett ögonblick, tills lösningen är jämn och sirapsaktig. Fördela omedelbart sockerblandningen i formarna. Arbeta snabbt; sockret stelnar snabbt. Var försiktig med det heta sockret.

Mät grädde och apelsinsaft i en kastrull. Tillsätt det rivna skalet av en tvättad apelsin. Koka upp spadet. Blanda gräddfil, ägg, mjölk och socker i en bunke. Tillsätt det ångande heta grädd- och saftspadet under omröring. Fördela blandningen i skålarna över sockret.

Ställ skålarna i en ugnsform med höga kanter. Tillsätt hett vatten i ugnsformen till ungefär hälften av skålarnas höjd. Tillred puddingarna ca en timme i 150°C. Ta formarna ur vattenbadet och låt dem svalna. Täck dem med plastfilm och låt dem stå i kylskåp till nästa dag. Lossa puddingarna från skålarna med en kniv och stjälp upp dem på tallrikar.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5