Ananasspett med bacon

12.4.2018
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Ananasspett med bacon

Salt och sött möts i en läcker kombination på spett – rejäla ananasbitar svepta i bacon.

Ingredienser

5 portioner
1 2 paket (à 180 g) bacon
2 1 ananas
3 1 röd chili
4 1 kruka koriander
5 1 msk rybsolja
Sås
1 2 dl BBQ-sås
2 1 dl rybsolja
Dessutom
1 4 - 6 grillstickor

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 21 g 103 g
Protein 10 g 49 g
Fett 48 g 240 g
Kostfibrer 2 g 10 g
Energi kJ 2 302 11510
Energi kcal 550 2751

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Pääruoka-aine Sianliha, Hedelmät
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

1. Om du använder grillspett av trä, ska du blötlägga dem i kallt vatten.

2. Räkna baconskivorna. Halvera eller klyv ananasen och avlägsna skalet. Skär fruktköttet i lika många 3–4 cm tärningar som det finns baconskivor. Använd inte den hårda mittdelen.

3. Hacka chilin och koriandern. Lägg ananastärningarna i en bunke, tillsätt chili, koriander och olja, vänd tärningarna i oljan.

4. Svep in varje ananastärning tätt i en skiva bacon. Trä ca 4 tärningar på varje spett.

5. Blanda till såsen. Pensla spetten rejält med sås, ta vara på resten av såsen. Låt spetten vila svalt ca en timme.

6. Grilla spetten på het glöd eller i medelvarm grill, tills baconen blir frasig och brynt på alla sidor. Vänd spetten flera gånger under grillningen och pensla dem varje gång med lite marinad.

Tips! Du kan också ta skivade grönsaker, t.ex. paprika och lök, på spetten.

Text
Foto Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5