Amerikansk morotstårta

18.1.2015
11 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Amerikansk morotstårta

Ingredienser

16 portioner
1 300 g morötter
2 4 ägg
3 2 dl socker
4 1 dl farinsocker
5 5 dl vetemjöl
6 2 tsk bakpulver
7 0,5 tsk salt
8 2 tsk kanel
9 0,25 tsk riven muskotnöt
10 1 påse (70 g) valnötter
11 2 dl rybsolja
Fyllning och glasyr
1 400 g naturell färskost
2 150 g margarin
3 3 dl florsocker

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 44 g 699 g
Protein 5 g 87 g
Fett 29 g 460 g
Kostfibrer 2 g 33 g
Energi kJ 1 907 30507
Energi kcal 456 7291

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Amerikkalainen
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset, Piknik, Brunssi

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Bildförsedda instruktioner

Amerikansk morotstårta

1. Skala morötterna och riv dem fint. Vispa äggen och sockret till skum. Blanda de torra ingredienserna sinsemellan.

Amerikansk morotstårta

2. Hacka nötterna, ta ca 4 msk åt sidan för garnering.

Amerikansk morotstårta

3. Sikta de torra ingredienserna i äggskummet. Rör morötterna, nötterna och oljan i skummet.

Amerikansk morotstårta

4. Klä en springform (diam. 24 cm) med bakplåtspapper. Häll smeten i formen. Grädda i 175 graders ugnsvärme på nedre falsen ca 50 minuter eller tills ingenting fastnar på provstickan.

Amerikansk morotstårta

5. Låt tårtbottnen svalna. Vispa till glasyren av dess ingredienser.

Amerikansk morotstårta

6. Klyv bottnen. Bre hälften av glasyren mellan bottnarna, resten på ytan. Garnera med hackade nötter. Täck tårtan och låt den vila i kylskåp.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5