Äggsås

27.5.2017
13 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Äggsås

Servera äggsåsen till nypotatis, fisk och grönsaker.

Ingredienser

4 portioner
1 3 ägg
2 5 msk (60 g) margarin
3 3 msk vetemjöl
4 0,5 l mjölk
5 0,5 tsk salt
6 1 dl hackad gräslök/dill

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 12 g 46 g
Protein 10 g 39 g
Fett 15 g 61 g
Kostfibrer 0 g 1 g
Energi kJ 924 3698
Energi kcal 221 884

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Ruokatyypit Kastikkeet
Pääruoka-aine Muna
Makuja maailmalta Suomalainen
Ruokalajit Pääruoat, Lisäkkeet

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Koka äggen hårda (8 min). Kyl dem i kallt vatten och skala dem. Finfördela äggen med en gaffel eller med en äggskärare.

Smält fettet i en tjockbottnad kastrull, rör i mjölet. Hetta upp under omröring tills krämen bubblar en gång. Låt det inte brynas.

Tillsätt mjölken litet i taget under ständig omröring. Låt såsen småkoka 10 minuter, rör om då och då. Krydda med salt. Hacka örterna, tillsätt dem i såsen tillsammans med äggen.

Tips: Du kan tillreda såsen också utan fett. Rör mjölet i 2 dl kall mjölk och vispa redningen lite i taget i kokande mjölk. Koka såsen som ovan.

Text
Foto Mikko Hannula
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5