Äggplantsrullar med tzatziki

18.6.2014
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Äggplantsrullar med tzatziki

Ingredienser

4 portioner
1 2 liten aubergine
2 1 tsk salt
3 olivolja
4 2 tomater
5 200 g halloumi
6 8 stora basilikablad
7 svartpeppar
Tzatziki
1 2 dl naturell yoghurt
2 0,5 gurkor
3 1 pressad vitlöksklyfta
4 0,5 tsk salt
5 0,25 tsk peppar
6 3 msk hackad dill

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 9 g 36 g
Protein 12 g 47 g
Fett 15 g 60 g
Kostfibrer 4 g 15 g
Energi kJ 912 3648
Energi kcal 218 872

Obs! I beräkningen har inte medtagits: olivolja

Receptinformation

Ruokavalio Munaton, Kasvis
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Skär auberginerna i skivor på längden. Strö salt på skivorna och låt auberginerna "gråta" ca 1/2 timme. Tryck skivorna torra med hushållspapper. Pensla skivorna med olja på bägge sidorna och grilla dem mjuka på en grill eller i en grillpanna. Skär tomaterna i klyftor och halloumiosten i stycken.

Placera en tomatklyfta, en ostbit och ett basilikablad på ena kortsidan av aubergineskivan. Rulla in fyllningen i skivan, fäst rullen med en cocktailsticka. Hetta upp rullarna antingen i grillen på medelvärme eller i  200 graders ugnsvärme.

Riv gurkan och pressa ut all överflödig vätska. Rör det rivna i yoghurten. Smaksätt med finhackad vitlök, salt och peppar. Servera tzatzikin till heta auberginerullar.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5