Ägg med sillkaviar

20.3.2018
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Ägg med sillkaviar

En klassisk sillkaviar, som denna gång serveras ur ägghalvor.

Ingredienser

4 portioner
1 4 ägg
2 1 burk (160/100 g) matjessill
3 0,5 - 1 salladslök
4 0,5 burkar (57/35 g) kapris
5 1 - 2 dillstjälkar
6 0,5 dl majonnäs
7 0,5 dl naturell yoghurt
8 0,25 tsk (¼ tsk) grovmalen svartpeppar

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 6 g 22 g
Protein 10 g 42 g
Fett 18 g 73 g
Kostfibrer 0 g 0 g
Energi kJ 956 3823
Energi kcal 228 914

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton
Ruokatyypit Kalaruoat
Pääruoka-aine Kala, Muna
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Brunssi

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

  1. Koka äggen hårda (10 minuter). Kyl, skala och klyv äggen. Ta varsamt ut gulorna och lägg dem i en bunke.
  2. Låt sillen rinna av. Hacka sill, salladslök, kapris och dill. Ta några hela kaprisknoppar och dillkvistar åt sidan till garnering.
  3. Tillsätt de hackade ingredienserna i bunken med äggen och rör med en gaffel, tills gulorna har blandats ut jämnt i massan. Tillsätt majonnäs, yoghurt och peppar. Rör om.
  4. Klicka sillkaviaren i ägghalvorna. Garnera med kapris och dill.
  5. Servera eventuella rester av sillkaviaren med kokt potatis eller bröd.

Tips: Du kan ersätta matjessillen med annan kryddad sill, t.ex. löksill.

Text
Foto Mikko Hannula
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5