Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

5 x gott av bär

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 13.7.2017
|
Muokattu: 31.8.2020
Använd genvägar och enkla lösningar för att trolla fram ljuvliga desserter av bär och söta tillbehör när veckan är till ända.

Rårörd sylt med chiafrön

Väldigt enkel rårörd sylt som får tjockare konsistens med chiafrön. Krossa en liter bär till sylten. Tillägg tre matskedar chiafrön, och använd socker eller honung för sötma. Ställ i kylskåpet för att få tjockare konsistens och ät upp den inom några dagar.

Latmaskens churros

Churros för lata dagar gör du så här. Rosta vetetoast och pensla med smält smör. Skär i tre delar och vänd i en blandning av kanel och socker. Servera med den rårörda sylten och vispgrädde.

En fräscht söt Margarita

Blanda en finländsk version av drinken Margarita: Mosa 1 dl jordgubbar och 1/2 dl svarta vinbär. Smaksätt med lime-saft, mynta och lite socker. Fyll upp med mineralvatten. Gör glasen dekorativa med sockrade kanter.

Bluffarens nougatsås

Den här nougatsåsen kan alla laga! Blanda en burk smetana med lika mycket farinsocker. Låt stå och dra några timmar i kylskåpet, blanda och njut. Om det behövs kan den spädas ut med lite grädde.

Kaka av paketglass

Gör säsongens enklaste glasstårta av ett paket glass. Skär en liter vaniljglass i två delar. Lägg bär på den undre halvan och ovanpå mycket bär, nougatsås och kexsmulor.