3 x nya skakagurkor

8.6.2018
1 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
3 x nya skakagurkor

Skaka nya smaker i gurkorna! Smaksätt med jordgubbe och lime eller med melon och mynta. Pröva också pikant pepparrot och kumminfrö.

Ingredienser

1 8 8 frilandsgurkor/smak
Gurka med jordgubbe och lime
1 1 ask (500 g) jordgubbar
2 1 lime
3 1 msk socker
4 1 tsk salt
Gurka med pepparrot och kummin
1 2 msk riven pepparrot eller pepparrotskräm
2 1 tsk kumminfrö
3 2 msk spritättika
4 2 msk socker
5 0,5 tsk salt
Gurka med vattenmelon och mynta
1 1 l vattenmelon, tärnad
2 1 kruka mynta
3 2 msk spritättika
4 2 msk socker
5 0,5 tsk salt

Näringsinnehåll

Recept
Kolhydrater 71 g
Protein 9 g
Fett 2 g
Kostfibrer 18 g
Energi kJ 1583
Energi kcal 378

Obs! I beräkningen har inte medtagits: riven pepparrot eller pepparrotskräm

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokatyypit Säilöntä
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Lisäkkeet

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Gurka med jordgubbe och lime

  1. Skölj och skiva gurkorna. Lägg skivorna i en bunke.
  2. Tvätta en lime, riv skalet och pressa saften. Tillsätt det rivna skalet samt saft, socker och salt i bunken med gurkorna.
  3. Täck bunken tätt med ett lock eller en tallrik och skaka. Låt gurkskivorna ta smak 15 minuter i kylskåp.
  4. Ansa och skiva jordgubbarna. Tillsätt jordgubbarna med gurkorna strax innan de ska serveras.

Tips: Krydda rätten med färsk chili.

 

Gurka med pepparrot och kummin

  1. Skölj gurkorna och skär dem i tunna pinnar, 'julienne'. Lägg pinnarna i en bunke.
  2. Riv pepparroten och tillsätt den med gurkorna tillsammans med de andra smakingredienserna.
  3. Täck bunken tätt med ett lock eller en tallrik och skaka. Låt gurkpinnarna ta smak 15 minuter i kylskåp.

 

Gurka med vattenmelon och mynta

  1. Skölj och tärna gurkorna. Lägg tärningarna i en bunke.
  2. Skär vattenmelonen i små tärningar och hacka myntan. Tillsätt dem samt ättika, socker och salt i bunken med gurkor.
  3. Täck bunken tätt med ett lock eller en tallrik och skaka. Låt gurkorna ta smak 15 minuter i kylskåp.
Text
Foto Kaisa Jouhki
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5