Vinkit turvalliseen jouluruokailuun

20.11.2014
0 arviota

Jouluaterioiden hygieenisyyden takaavat elintarvikkeiden oikeat käsittely- ja säilytystavat sekä kylmäketjun säilyttäminen.

Vinkit turvalliseen jouluruokailuun
  • Sulata pakastetut ruoat hitaasti jääkaapissa.
  • Käsittele raakaa ja kypsää lihaa sekä kasviksia eri välineillä.
  • Kypsennä liha vähintään 75 asteeseen ja laatikot 60 asteeseen.
  • Säilytä kinkku alle kuudessa asteessa ja syö uuteenvuoteen mennessä.
  • Säilytä kala ja mäti 0–3 asteessa. Jos säilytyslämpötila on korkeampi, käytä ne ennen pakkauksen viimeistä käyttöpäivää. Käytä pakastettu mäti vuorokauden sisällä sulattamisesta.
  • Älä kuumenna ja jäähdytä ruokia useita kertoja, vaan ota kerralla tarjolle tarvittava määrä. Leikkaa kinkusta tarjolle viipaleita.
  • Älä sekoita pitkään lämpimässä ollutta ruokaa uuteen, vaan hävitä syömättä jäänyt osa.

Lähteet: Evira.fi

Teksti:
Kuva: Laura Riihelä
Avainsanat: joulu
Arvioi artikkeli

Anna arvio

1/5 5/5